Itsehoitoa maailmanmenon aiheuttamaan verenpaineen nousuun. Epäkorrektejakin ajatuksia saatavilla.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Demotivaation pauloissa



Jokainen lukija varmaankin tuntee "Motivational Posterit". Ne ällösöpöllä kuvalla ja jollain tekosyvällisellä ajatelmalla varustetut julisteet, jotka joskus olivat muotia konttoreiden seinillä. De-facto standardiksi muotoituneen ulkonäön niille taisi aikoinaan luoda firma nimeltään Successories. Joka muuten toimii ja tekee bisnestä samalla liikeidealla edelleenkin.

Kun sitten konttoreissa siirryttiin faksihuumorista ajantappoon sähköpostilla, näitä kuvatuksia alkoi tietysti kiertää sähköpostiliitteinä. Kamalimpia olivat siirappisista kliseistä kootut massiiviset powerpoint-esitykset, joita varsinkin naiset innolla kierrättivät. Saatteella "lähetä tämä vähintään kymmelle parhaalle ystävällesi niin pelastat heidänkin päivänsä". Niinpä. Modeemiaikoina kun nuo megatavujen pläjäykset hyydyttivät sähköpostin siirron ja tukkivat firmojen aneemisen pienet sähköpostilaatikot.

Koska Keskiäkäinen Mies on tälläinen kyyninen paskiainen, häneen ovat aina kolahtaneet paremmin noiden motivaatiojulisteiden parodiat eli "Demotivational Posterit". Joita kaikenkarvaiset humoristit ovat suoltaneet nettiin kaiketi miljoonittain. ( ja tottakai kolikon tämäkin puoli on myös kaupallistettu, mieleen tulee esim. firma nimeltä Despair ) Kuten aina kaikesta, myös näistä tuotoksista 90% on paskaa. Mutta siitä lopusta 10%:ta sitten löytyy myös helmiä. Joissa nuo alkuperäiset kliseet vedetään kieli poskessa tavalla tai toisella vinksalleen.


Demotivaattoreista on vuosien kuluessa kehittynyt internetmeemi, jolle on edelleen syntynyt kymmeniä, jopa satoja alameemejä. Ajattelin näin sadannen postauksen kunniaksi laittaa tähän muutamia koneelleni syystä tai toisesta tallentuneita demotivaatio-kuvia. Jotkut mielestäni oivaltavia, jotkut hauskoja ja jotkut vain sopivasti tyhmiä. 


Miehen ja naisen eroista löytyy aina loputtomasti mahdollisuuksia huumoriin:







Ymmärrettävistä syistä nörttihuumori on hyvin suosittu meemi:







Pieni poliittinen epäkorretius istuu genreen kuin kuppa Töölöön:










Näitähän riittäisi. Loppuun vielä hieman sekalaisia:





Arvon lukijoille heittäisin yhden kysymyksen. Tiedättekö tai keksittekö noille termeille "motivational poster" ja "demotivational poster" nokkelaa tai osuvaa suomennosta? Motivointijuliste tai inspirointijuliste kun ei oikein nappaa. Yritin sellaista itsekkin etsiä tai keksiä, mutta ei tärpännyt. Ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan tuonne kommenttiosastolle.

Ja jos tämänkaltainen huumori alkoi kiinnostaa, Google löytää kyllä netistä lukuisia sivustoja, jonne näitä on koottuna. Jos taas haluatte toteuttaa omaa luovuutta, niin se onnistuu paitsi millä tahansa kuvankäsittelyohjelmalla myös netistä löytyviltä näppäriltä sivustoilla. Jonne tarvitsee vain ladata kuva ja kirjoittaa tekstit. Valmiin julisteen voi sitten tallentaa omalle koneelle. Tai tilata maksua vastaan printattuna. Sellaisia ovat vaikkapa nämä 1  2  3

Tähän elämäviisauteen lienee hyvä lopettaa:

perjantai 25. marraskuuta 2011

Älä myy mitään - päivä


Tänään vietetään vuosittaista kulutuskriittistä "Älä osta mitään päivää". Sen organisaattorina toimivan Luonto Liiton lehdistötiedotteessa luetellaan taas kerran koko helahoito: ilmastokriisi, ylikulutuskulttuurimme kestämättömyys, ihmisten voimaannuttaminen kuluttajina jne...

Mikäpäs siinä, taas yksi teemapäivä, jonka varjolla keskuudessamme elävät  moraalisäteilijät voivat korostaa omaa egoaan ja nostaa itsensä meidän punaniskaisen junttirahvaan yläpuolelle. Päivän vaikutus maailman tilaan, luonnonvarojen riittävyyteen tai ilmastoon on todennäköisesti samaa korkeaa tasoa kuin Suomen liittymisellä Ottawan jalkaväkinmiinan kieltosopimukseen on maailman miinakuolemiin. Eli ei yhtään mitään. Mutta pääasiahan ei nykyään olekkaan saavutettu lopputulos tai edes jonkinlainen järkevä panos-tuotos suhde vaan noiden parempien ihmisten pyhiä egoja ruokkiva helvetinmoinen jeesustelu.

Hieman Keskiäkäistä Miestä ihmetyttää, että tämä "Älä osta päivä" perustuu (vielä toistaiseksi) puhtaaseen vapaaehtoisuuteen. Mitä tekevät punavihreät poliitikot? Nukkuuko hallitus? Nyt hieman vauhtia siihen toimintaan, niin jo ensi vuodeksi ympäristöministeri Ville Niinistö saa aikaan lain, jonka mukaan tämä teemapäivä on kaikille kansalaisille pakollinen. Joten kaikki kaupat pidetään silloin suljettuna koska heille se on lakisääteinen "Älä myy mitään" päivä.

Ja kun pää saadaan asiassa näin auki, voidaankin tämä "Älä osta päivä" muuttaa aluksi kerran kuukaudessa ja sitten kerran viikossa vietettäväksi kansalaisten syyllisyydentunteiden voimaannuttamis-häpeningiksi.  Ja sitten hallitus voikin julistaa maailmalle kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan vuoteen 2020 mennessä Suomi siirtyy pysyvästi ihan jokapäiväiseen ostamattomuuteen ja kuluttamattomuuteen. Koska on se ilmastonmuutos ja väestöräjähdys, raaka-aineiden loppuminen, talouden shokkeja, globaali köyhyys sekä muutenkin kestämätön kehitys. Ja Suomella perisyntiensä takia niistä kantama jakamaton vastuu...

Voi sitä auvoista onnea mikä syntyy, kun kansakuntamme voi taas kerran olla edelläkävijä ja esikuva koko maailmalle. Lopettamalla kaiken ostamisen. Ja kyllä varmasti kaikki muutkin maat ja kansat ajanmittaan seuraavat tätä(kin) Suomen heille antamaa ryhdikästä ja korkeamoraalista esimerkkiä.

Keskiäkäinen Mieskin on jo kantanut kortensa kekoon. Jo aamutuimaan saatoin ilmoittaa (ääni närkästyksestä väristen) minulle soittaneelle lehtimyyjälle, että eikö neiti tiedä mikä päivä tänään on? Ja että koko kansakuntamme maine luotettavana ja vastuutakantavana YK ja EU-jäsenenä olisi vaakalaudalla, jos alentuisin tekemään lehtikauppaa kansainvälisenä äläostamitään-päivänä. Häpeä ja lakkaa soittelemasta ja saattamasta ihmisiä kiusaukseen. Kaikki kanssaihmiseni kun eivät välttämättä omaa näin ryhdikästä ja säteilevää moraalista selkärankaa kuin minulla on! Kuulemiin...

PS. Tänä iltana tämä Hampaankolo-blogi täyttää tasan vuoden. Postauksia on  näköjään kertynyt 99 kappaletta. Blogin hallintapaneelissa niitä on 115 kpl, mutta noita julkaisemattomia coitus interruptuksiakin on päässyt kertymään. (Saatan joskus palata niihin ja julkaista muutaman tosi-vanhasen) Bloggerin laskurin mukaan sivulatauksia on vuodessa kertynyt noin kaksikymmentäkuusi ja puoli tuhatta. Siitä tahdonkin antaa lukijoilleni nöyrän kiitoksen, kun olette jaksaneet näitä pitkiä ja sekavia sepustuksiani seurata! Kiitos ja kumarrus myös kaikille komentoijille. Palaute ja keskusteluhan on tämän blogaamisen suola ja pippuri.


PS II  Nyt lähdenkin "juhlan" kunniaksi shoppailemaan. ( Muuten ensimmäistä kertaa tällä viikolla ) Tämä on kaikille Keskiäkäisille Miehille hyvä päivä asioida kaupoissa. Ei siellä taida juurikaan vähempää tungosta sinänsä olla. Mutta ehkäpä kaikki Moraalijasäteilijät, Jeesustelijat ja Anarkomarkot loistavat poissaolollaan!

torstai 24. marraskuuta 2011

Liittovaltio tulee - oletko valmis?



Nyt on Keskiäksyn pää niin täynnä sekavia ja vihaisia ajatuksia, että mitään järjellistä blogausta ei taida syntyä. Mutta yritän edes purkaa niistä joitain tähän näppäimistölle. Ihan itseterapoinnin merkeissä...

---------------------------------------

Alexander Stubbille on annettava pisteitä viime aikojen lausunnoista. Ei siis niiden sisällöstä, vaan niiden poikkeuksellisesta rehellisyydestä. Ensinnäkin Stubb paljasti meille hallintoalamaisille Kansattoman Kokoomuksen linjan, jonka mukaan euro on "darwinistinen projekti". Jossa siis käytännössä vahvat syövät heikot. Tämä linja pätenee niin valtioiden kuin niiden kansalaistenkin kohdalla. Kokoomuslaiset "toivon talkoot" tarkoittavat myös suomalaisille darwinistista selvitymiskamppailua, jossa vahvat korjaavat potin ja luuserit jäävät nuolemaan näppejään ja maksamaan laskut.

Esimerkin Kokoomuslaisesta mallista, jossa yhteiskunnan toiminnot yksi toisensa perästä "yksityistetään", on viimeksi antanut terveydenhuoltoalan yritys Mehiläinen. Aikaisempia hyviä esimerkkejä tästä valtion yksitystämispolitiikasta ovat olleet mm Sonera, Kemira, Digita, Fortum tai katsastutoiminta. Eli myydään halvalla de facto monopoleja ja uudet omistajat kiittävät tekemällä jopa 30-50%:n voittoja liikevaihdosta, mutta koppuloimalla ne voitot konserniavustuksina tms veroparatiiseihin, Suomen verottajan ulottumattomiin. Hmm - näillä eväillä Suomi nousuun. Seuraavaksi raunioitetaan lopullisesti mm Itella ja VR "yksityistämällä" niiden toiminnan kannattavimmat osa-alueet.

---------------------------------------

Toinen hupainen Stubbaus oli vaatimus siitä, että päätösvalta euroalueella olisi annettava AAA-luottoluokituksen omaaville maille. Eli Suomeksi sanottuna muutama amerikkalainen luottoluokitusyritys käyttännössä päättäisi kuka EU:n "ytimessä" käyttää valtaa. Eikö olisi vielä markkinaliberaalimpaa paketoida tuo EU-päätövalta osakkeiksi ja myydä se eniten tarjoavalle vaikka Lontoon tai Beijingin pörssissä? Loppuisia ainakin se jumalaton europoliitikkojen ja virkamiesten lobbaus (luetaan voitelu) Brysselin ja Strasbourghin tanhuvilla.

Ymmärrä toki, että poliitikko A.Stubbin haavena oli eurooppaministeri Stubbin pääsy mukaan pätemään niihin porukoihin, joissa jonkinlaisia päätöksiä yritetään tehdä. (Nythän Suomi ei niissä mukana ole) Santerilta vaan jäi huomioon ottamatta yksi pieni ongelma. Viimeistään ensi keväänä Suomella ei enää ole AAA-luottoluokitusta. Ottakaa tuo vakavasti otettavana ennusteena.

-----------------------------------------

Kolmas Stubbidon rehellisyyden tuulahdus oli sitten vaatimus "vahvasta budjetti-Tsaarista". Niinpä niin, Eurooppaa on monia kertoja yritetty yhdentää. Ja aina nimenomaan vahvan johtajan alaisuuteen. Ja nytkin näiden euro-federalistien märkänä unena on vallan siirtäminen demokraattisen päätöksenteon yläpuollella oleville ylikansallisille elimille. Joita sitten johtaisi suurella vallalla varustettu "remonttimies". Tämän federaatio hallinnon kaikkivoivalla johdatuksella  Euroopasta saataisiin muokattua rajaton, monikulttuurinen Euroopan Yhdysvallat. Jonka kansalaista "muokattaisiin" ja "kasvatettaisiin" uusi uljas ihmistyyppi, Homo Europeus tai peräti Homo Globalius.

Mutta yksi oleellinen asia on vielä Stubbilta ja muilta federalisteilta ääneen lausumatta. Eli millä lihaksilla? Osavaltiobudjettien valvonta vielä onnistuu kasvattamalla  eurobyrokraattien määrää monikymmenkertaiseksi. Mutta entäpä jos vaikkapa Saksa tai Ranska ilmoittaisikin tälle "superkomissiolle", että vaatikaa mitä vaaditte, mutta me tehdäänkin kuitenkin juuri niinkuin me itse omaksi parhaaksemme näemme? Tai jos jokin kansa tai kansat kertakaikkiaan kieltäytyisivät tottelemasta omia satraappi-hallituksiaan? Kumpikaan ei itseasiassa ole kovin tavaton tilanne Euroopan historiassa.

Federalistit kykenivät kyllä EKP:ta käskassaranaan käyttäen kaatamaan Kreikan ja Italian jo valmiiksi horjuvat hallitukset. Ja vaihtamaan niiden johtoon "omat" miehet, joilta löytyy CV:stä tarvittavat rivit (Golman Sachs, EU-komissio, Bilderberg, Trilateraalinen komitea). Mutta en menisi kirkossa kuuluttamaan, että tämä "voitto" on kovinkaan pysyvä. Näillä herroilla kun ei ole takanaan minkäänlaista puolue tms apparaattia. Saati kansan tukea.  Kreikan ja Italian politiikkaa tuntien, on vain ajankysymys, koska osa niiden parlamenttien politiikoista on valmis puukottamaan super-Mariota ja hyper-Papadimosta selkään. Puhumattakaan jos näiden maiden kansat alkavat ihan oikeasti kapinoimaan eurofederalistien niille määräämää talouspolitiikkaa vastaan. ( Islannin poliittinen esimerkki eli "vitut pankeista, pelastetaan mieluummin kansa", saattaa lähitulevaisuudessa vaikuttaa yhä houkuttelevammalta)

Siinä tilanteessa aletaankin sitten kysyä, että montakos divisionaa siltä Euroopan keskuspankilta tai komissiolta oikein löytyykään. Pelkällä korkoaseella kun ei niskuroivien satraappikuntien miehittäminen tai  kapinoivien hallintoalamaisten kuriinpalauttaminen oikein onnistu.

Eurokriisin kärjistyessä ja sitä jopa tahallisesti kärjistämällä federalistit saavat ehkä pakotettua euromaiden poliitikot liittovaltion synnyttämiseen. Mutta euroopalaisen demokratian lopulliseen kuoppaamiseen ja sen uuden uljaan Eurostoliiton kasassa pitämiseen tarvitaan kyllä ihan perinteistä väkivaltakoneistoa. Eli armeijaa, poliisivoimia ja sisäistä turvallisuuspalvelua. Ja niiden pitäisi vielä olla varmasti lojaaleja eli "omia".

Eteenpäin päästään, kunhan komissiolle perustetaan ylikansalliset, hyvin varustetut, nopean toiminnan iskujoukot. Historiallisen jatkumon merkeissä niille voitaisiin antaa nimeksi vaikkapa Pretoriaanikaarti tai Eurokaarti. Tai sitten EU-suojajoukot, eli  EU-Schutzstaffel.  Lisäksi Eu-maiden kansallisten armeijoiden hyvään vauhtiin päässyttä alasajoa pitää tietenkin jatkaa nopeutetusti. Esimerkiksi Suomen jalkaväkimiinoista luopumispäätös on hyvin linjasssa tämän liittovaltion rakentamisprojektin seuraavan askeleen kanssa.

Siellä jossain eli Eurooppa v.2020?

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Wikirippauksesta vielä kerran


Viikko vierähti taas vaihteeksi muissa kiireissä, mutta palaanpa kuitenkin yhteen viime viikon vanhaseen.  Hyysärin tutkivat - tai pikemmin hutkivat -  nykyjuorunalistit todistivat taas kerran, että oikea maailma ja elämä ovat heille pelottavia juttuja. Ja niinpä he tekevät "kohu"juttunsa lähinnä toimituksen tietokoneen ääreen naulittuina. Joko muualta kopypeistaten tai sitten täältä netin syövereistä kaivellen.

Tarkoitan tietysti viime viikon tekijänoikeus-kaustia, jossa paljastui että Persujen kansanedustaja Kimmo Kivelä rippasi miinakieltoa käsitelleen eduskuntapuheenvuoronsa suoraan wikipediasta, mutta "unohti" mainita lähteen. (Siis sieltä samasta paikasta, josta mm nykyajan koululaiset, opiskelijat ja myös sanomalehtitoimittajat aina tarpeensa tullen faktoja ja fiktioita surutta lainailevat)

Olihan tuo nyt toki Keskiäksystäkin lievästi huvittavan kuulonen tapaus. Mutta sitten vasta minua alkoi oikeasti naurattamaan, kun kaikista maailman ihmisistä juurikin Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Arto Apajalahti alkoi blogissaan hurskastelemaan, että Kivelähän selvästi rikkoi tekijänoikeuksia. Vau! Näiden piraattien mielestä heillä on kyllä oikeus warettaa itselleen kaikki maailman kaupallinen sisällöntuotanto ja jakaa se vielä eteenpäinkin. Vaikka niiden copyright-ehdoissa erityisesti kielletään kaikenlainen kopiointi ja jakaminen.  Mutta joltain muulta on sensijaan erittäin paheksuttavaa ja suorastaan rikollista toimintaa siteerata puheenvuoroonsa ei-kaupallista nettitietosanakirjaa, jonka käyttöehdoissa seisoo, että lainaaminen on sallittua, kunhan lähde mainitaan. (Ja varsinkin kun vielä hyvin tiedetään, että kyseinen wikipedia itse on pullollaan muista lähteistä ripattuja artikkeleita ja niiden osia.)

Mutta ei siinä vielä kaikki. Lopulta Keskiäksyllä rupesi suorastaan tyrä hytkymään, kun Uusi Suomi pläjäytti tuota Apajalahden blogia siteeraten "oman uutisen": Kansanedustajan Wikipedia-kopio: ”Voidaan rangaista sakolla” Moiseen jeesusteluun ryhtyi siis kaikista mahdollisista nettilehdistä juuri US. Jolla ei enää käytännössä ole lainkaan omaa uutistuontantoa, vaan jonka "uutiset" ja muukin sisältö koostuvat  nykyään lainauksista muista medioista  tai nostoilla ja kommenttijutuilla sen Puheenvuoro blogeihin (ilmaiseksi) kirjoitetuista teksteistä.

-----------------------------------------------

Kun rupesin tätä tapausta sitten vähän tarkemmin miettimään, niin loppujen lopuksi olisin valmis antamaan kansanedustaja Kivelälle tästä toiminnasta jopa tyydyttävän arvosanan. Ensinnäkin hän sentään vaivautui omatoimisesti kaivelemaan  päätettävänä olevasta asiasta edes jotain faktoja. Vaikkapa vain wikipediasta. Suurin osa kansanedustajistamme kun ei näköjään viitsi tehdä edes sitä. Äänestyksissä äänestetään, niinkuin ryhmän piiskuri määrää tai eduskuntaryhmien johtoryhmä(t) on sopineet. Ja sitten selitellään jälkikäteen, että en minä oikeasti tätä tarkoittanut, mutta kun en vaan huomannut mitä tämä laki käytännössä merkitsee...

Ja toiseksi, näyttää siltä Kivelä sentään etsi ja kopioi puheenvuoronsa tekstin ihan itse ja omakätisesti. Valtiopäiville kokoontunut eduskuntahan tuottaa ja kuluttaa vuodessa suunnattoman määrän sanoja - puheita ja kirjallisia tuotoksia. Mutta kuvitteleeko tai uskooko joku, että kansanedustajat (tai vielä vähemmän ministerit) juurikaan näitä tekstejä itse kirjoittavat? Ehei. Sitävartenhan talossa on satamäärin virkamiehiä ja avustajia, joiden eräs keskeisin toimenkuva on juurikin suoltaa sanoja paperille. Puheiksi, lehtijutuiksi, mielipiteiksi ja muuksi jargoniksi, jota edustajamme sitten tunkevat maailmalla omanaan.

Vai oletteko koskaan kuulleet vaikkapa pääministerin suusta puhetta, jossa hän rehellisesti mainitsee lähteet ja tekijänoikeudet? Tähän tyyliin: "Avustajani Juha Romakkaniemen minulle kirjoittaman puheen mukaan EU jäsenyys on ollut Suomelle kullanarvoinen asia ja avustajani Maarit Kaltion siihen muotoileman lisäyksen mukaan euro on ollut suuri menestystarina. Lopuksi lehdistöavustajani Juha Kirstilä käski mainita huolestuneella äänensävyllä ja kehonkiellellä että Suomesta on viimeaikoina kadonnut tolkku..."

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ollos olos huoleton, Valvira valveilla on


Viimeaikoina on taas kovasti ihmetelty sitä, kuinka on mahdollista, että Suomessa pystyy tekemään lääkärin hommia väärennetyillä papereilla, ilman minkäänlaista koulutusta. Keskiäkäinen Mies ei ihmettele, vaan siteeraa Sosiaali- ja terveysalan valvontaviraston Valviran lupaosaston johtajaa Jussi Holmalahtea:

- Emme ehkä ole lähteneet jatkuvan epäilyksen kautta, vaan olemme lähtenet naiivista luottamuksesta siihen, että lääkärit hakeutuvat tänne puhtaista, rehellisistä periaatteista, Holmalahti sanoi... Holmalahti totesi, että maailma on muuttunut: vapaa liikkuvuus on tullut erilaisiksi ja ihmiset hakeutuvat eri puolille maapalloa. Suomessakin on lääkäreitä 76:sta eri maasta. Holmalahti uskoo, että valelääkäreitä paljastuu vielä lisää. "En ole niin naiivi, että väittäisin, että tämä jäisi tähän" 

Hmm - Voinen ainakin todeta että Valvira on tiukasti maamme virallisella linjalla. Kaikki se mikä tulee ulkomailta on mahdollisuus ja rikkaus. Ja on liikkellä ihan vilpittömästi, pyyteettömästi ja rehellisesti. Sen paremmin ulkomaisia tutkintopapereita kuin sieltä tulevien ihmisten kertomuksia ei ole mitään syytä epäillä. Koska kaikki ihmiset ovat saman arvoisia, toki myös kaikki lääkärit ovat samanarvoisa. Jne...

Jos olisin ilkeä, epäilisin että Valviralla ei ole edes ollut juurikaan halua näitä ulkomaan tutkintoja ja niiden papereita valvoa. Maamme nykyisessä henkisessä ilmapiirissä kun sellaisesta epäluulosta olisi hyvin  todennäköisesti joutunut jopa rasismisyytöksien kohteeksi. Muuten en oikein voi ymmärtää tätä naivia lausahdusta "hakeutuvat tänne puhtaista, rehellisistä periaatteista" ymmärtääKun kuitenkin niin Suomessa kuin maailmallakin paljastuu jatkuvasti yhä uusia tekaistuilla papereilla ja väärillä henkilöllisyyksillä touhuavia huijareita. Kaikenlaisilla ammattialoilla. (Ja toki ammattityöttöminäkin...)

Myönnän toki, että eihän postimyynnistä hankituilla papereilla tohtorina ja maisterina esiintyvä kansalaisopiston rehtori (ja melkein kepun kansanedustajaehdokas) nyt kovin fataaleja vahinkoja pysty tekemään. Ja vielä vähemmän niitä sai aikaan vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana touhunnut monialaosaaja-melkein tohtori. (Herran webbisivut ovat jostain syystä hävinneet ja niin nähtävästi herrakin. Mutta onneksi netti muistaa kaikenlaista) 

Mutta on aloja ja ammatteja, joissa on kirjaimellisesti kyse kanssaihmisten hengestä ja terveydestä. Ja silloin toki soisi, että valvovilla viranomaisilla olisi "jatkuvan epäilyksen" periaate käytössä. Mieleen muistuu esimerkiksi muutaman vuoden takainen Apu lehden "reporttaasi" ( jostain syystä Apu on poistanut kyseisen propaganda-pläjäyksen nettivivuiltaan)

"Myös Ibtisamin aviomiehellä on ikäviä kokemuksia. Aviomies on koulutettu Airbus-lentäjä, lennonohjaaja ja meteorologi, mutta hänelle ilmoitettiin suoraan, että taustansa vuoksi – koska hän on sudanilainen ja muslimi – hän ei pääse koskaan harjoittamaan Suomessa koulutustaan vastaavaa työtä."

Nähtävästi Ilmailuhallitus on umpirasistinen virasto, kun moinen kolmen tutkinnon ihmemies ei saa Suomesta "koulutustaan" vastaavaa työtä. Vaan joutuu elelemään ihan täystyöttömänä, sosiaalisten tulonsiirtojen varassa. ( Ihmeellistä toki on myös se, ettei noin paljon koulutukseensa aikaa ja energiaa panostanut, selvästikkin  hyvin kyvykäs tyyppi ole lähtenyt alan kansainvälisille työmarkkinoille. Joissa tälläkin hetkellä työskentelee myös satoja suomalaisia lentäjiä ja lennojohtajia. Mutta sellaisen ääneen ihmettely olisi tietenkin rasismia ) Eräs ratkaisu tälläisiin ongelmiin voisi toki olla, että myös maamme lentäjien ja lennonjohtajien pätevyyden valvonta siirrettäisiin Valviraan.

Ettei nyt menisi ihan moittimiseksi, niin Keskiäksyn on myönnettävä, ettei Valvirassa suinkaan ole laakereillaan levätty. Hirmuisesta resurssipulasta kärsivä virasto on vaan joutunut priorisoimaan asioita tärkeysjärjestykseen. Ja keksittymään kansalaisten terveyden ja turvallisuuden kannalta keskeisimpiin ja oleellimpiin asioihin. Tähän lopuun esittelenkin Valviran uupumattoman ponnistelun tuloksena saavutettuja loistavimpia riemuvoittoja kuluneelta vuodelta:

-Valvira on 2.9.2011 tekemällään päätöksellä kieltänyt Vino Vinces Oy:tä jatkamasta Duff-oluen luovuttamista Suomen markkinoille siten, että olutpakkauksen ulkoasussa käytetään Simpsonit-animaatiosarjan Duff-oluttölkissä esiintyvää tai tätä läheisesti muistuttavaa kirjoitusasua

-Valvira katsoo, että Olvi Siiderin mainokset, joissa esiintyy puhuva kettu, kohdistuvat alkoholilain vastaisesti alaikäisiin. Lisäksi Valvira katsoo, että mainoksissa luodaan alkoholilain vastaisesti mielikuva siitä, että alkoholin käyttö edistää seksuaalista menestystä. Olvi Siiderin televisiomainoksissa esiintyy tietokoneanimaationa toteutettu kettuhahmo, joka puhuttelee ihmisiä, katselee televisiota ja pitelee siideripulloa. Hahmo rinnastuu animaatioelokuvien puhuviin eläinhahmoihin ja vetoaa siten alaikäisiin. Lisäksi kettuhahmon katselemassa televisio-ohjelmassa kerrotaan, että kettu on moniavioinen ja että yhdellä uroksella voi olla useita naaraita. Tämä luo mielikuvan siitä, että Olvi Siideristä pitävä kettu on seksuaalisesti menestynyt ja että Olvi Siiderin käyttö edistää seksuaalista menestystä.

-Imperial Tobacco Finland Oy:n Smart-merkkisiin savukepakkauksiin oli esimerkiksi keväällä 2011 kiinnitetty lappuja, joissa kerrottiin, että pakkaukset tulisivat uudistumaan lähiaikoina. Valvira katsoo tupakkayhtiön pyrkineen vaikuttamaan siihen, että Smart-merkkisten tupakkatuotteiden käyttäjät tunnistaisivat kyseisen merkin tuotteet myös jatkossa ja että tuotteiden myynti ei laskisi pakkausuudistusten vuoksi.

-Valvira on 8.8.2011 tekemällään päätöksellä puuttunut väkevien alkoholijuomien mainontaan Mainostoimisto King Idea Oy:n internet-sivuilla. Sivuilla oli väkevän alkoholijuoman mainoskuva, mainonnallista tekstiä sekä linkki väkevän alkoholijuoman omille verkkosivuille. Saatuaan Valviran selvityspyynnön yhtiö poisti kyseisen väkevän alkoholijuoman mainoksen internet-sivuiltaan.Mainostoimisto katsoi Valviralle toimittamassaan vastineessa, että sillä on kuitenkin jatkossa oikeus käyttää myös väkeviin alkoholijuomiin liittyviä asiakkaille suunniteltuja mainoskampanjoita referensseinä internet-sivuillaan.

-1.1.2012 alkaen. Valvira on antanut tupakkatuotteiden vähittäismyyjille ohjeen esilläpitokiellosta ja myynnin järjestelyistä. Kaupassa, kioskilla tai ravintolassa asiakkaiden näkyvissä ei saa olla tupakka-askeja eikä tupakkatuotteiden kuvia tai nimiä. Ensi vuoden alusta tupakka-askeja ja muita tupakktuotteia ei vähittäismyynnissä saa olla asiakkaiden näkyvissä. Myöskään tuotemerkkejä, esimerkiksi kassan viereisissä  myyntilaitteissa nykyisin olevia tupakka-askin kuvia, ei saa käyttää. Tupakkatuotteiden nimet eivät saa myöskään olla näkyvillä.


Tällä hetkellä Valvirassa on työn alla mm hirmuinen rikos, jossa R-kioskin myyjä oli kertonut asiakkalle tupakkateollisuuden uutuustuotteista. Sekä toinen vieläkin vakavampi, jo pitkään jatkunut rötössarja, jossa kansalaisille myydään tupakkatuotemerkillä varustettuja sytyttimiä, eli ns coltti-sytkiä. Huh huh...


Mitenkä sitä nyt ehtisi hoitoalan henkilökunnan ammattipätevyyksiä tarkkailemaan, kun kansanterveyden ja kansalaisten turvallisuuden päänmenoksi kehitellään koko ajan ylläolevan kaltaisia, suorastaan hirmuisia rikollisjuonia?


PS. Jos joku onneton firma yrittäisi aloittaa ylläolevan olutmerkin maahantuonnin, mitähän Valvira tekisi?
Aiheuttaahan kyseinen tuotemerkki ainakin tälläisille Keskiäkäisille Miehille monenlaisia vahvoja mielleyhtymiä hyvin mukavasta asiasta ja olisi siten varmaankin alkoholilain vastaista...

maanantai 14. marraskuuta 2011

Euro Bond - Velkakirjat ovat ikuisia


Kansainvälinen talous-seikkailusankarimme Olli Rehn on ilmoittanut, että parin viikon kuluttua komissio esittelee nerokkaan suunnitelmansa euroalueen yhteislainoista eli eurobondeista. Niiden ideahan on siis se että velat otetaan ja niistä vastataan solidaarisesti yhdessä, mutta jokainen euromaa kuluttaa niitä sen verran ja siten kuin parhaaksi näkee. "Tiukkojen" yhteisten "pelisääntöjen" puitteissa tottakai.

Eräänä sääntönä on ehdoteltu rajaa, jonka mukaan näitä yhteisvastuullisia lainoja saisi nostaa 60%:n asti bruttokansantuotteesta, sen jälkeen niiden hinta ja ehdot tiukkenisivat. Jännää. Sillä tällä hetkellähän tuon rajan alittavat vain Suomi, Slovenia, Slovakia, Luxemburg ja Viro. Eikä Suomikaan kovin kauaa nykyisellä  velkaantumis- ja PIIGS-takausvauhdilla. Mitenkähän nuo bondit siis auttaisivat esimerkiksi Kreikkaa (jonka valtionvelka on noin 160% kansantuotteesta) tai Italiaa (120%) ? Vai onko tarkoitus, että tämän rajan laskeminen aloitetaan "puhtaalta pöydältä" ja jokainen euromaa voi ottaa yhteiseen piikkiin LISÄÄ lainaa tuon 60% verran?

Hälyytyskellot soittavat Keskiäkäisen Miehen päässä Bachin Toccataa ja Fuugaa, kun hän kuulee suunnitelman yhteisvelka-unionista. (Eikä vain hänellä)  Käyttännössä siis sitoutuisimme myöntämään eurokumppaneillemme avoimen piikin, jota omalta osaltammme takaisimme ja jonka riskitaso jatkossa määräisi meidänkin (valtion)lainojemme korkotason. Ja luotaisimme, että esimerkiksi nämä löysässä hirressä roikkuvat PIIGS-maat myös niitä sääntöjä noudattaisivat ja valtiontaloutensa kuntoon hoitaisivat?

Duoda duoda, sanonpa vaikka Tuntemattoman Lahtista mukaillen:  Tunnustaa sen jo Eurokraattinenkin presidenttiehdokas, että niitä sääntöjä kuitenkin rikottaisiin:

"Kokoomuksen Sauli Niinistö luonnehti ”vierastavansa” eurobondeja. Hän totesi synkästi, että eurobondien sääntöjä rikottaisiin joka tapauksessa.

- Siinä syntyy epäyhtälö, jos kerätään yhdessä rahat ja käytetään ne erikseeen. Elämme täysin erilaisessa eurossa nyt kuin mistä aikanaan sovittiin. Jos tällainen eurobondikassa on käytettävissä, niin kyllä sieltä kuitenkin sitten irtoaa rahaa sääntöjen vastaisesti, Niinistö sanoi.

Eurokiimaisten päättäjiemme kannattaisi edes välillä muistaa että Suomen valtionvelka on noin 82 miljardia euroa (ja on siis kasvanut vain reilussa parissa vuodessa n 30 miljardia) ja tähänastiset eurokriisi takausvastuumme joidenkin arvioiden mukaan ainakin 30 miljardia euroa. (Ja että Suomen kokonaisvelka valtio, muu julkinen sektori, yritykset ja yksityiset mukaan laskien n 270 % bruttokansantuotteesta) Siinä summassa solidaarisuuden nimissä aiheutettu parin prosentin koronnousukin panee jo miettimään, että minkäs hallinnonhaaran koko momentti pyyhitään pois seuraavasta budjetista.

Mutta turhaapa minä täällä Internetin peränurkan vessanseinälläni jupisen. Jahka federaatio-Olli nuo eurobondinsa esittelee, niin Suomalainen sixpack-nomenklatuura rientää kilvan taputtamaan ja kehumaan, että tää on ihan fantastista ja näillä me otetaan niskalenkki markkinavoimista ja jopa tienataan. Korkeintaan Sauli Niinistö saattaa hieman jupista epäilevästi, mutta täytyy muistaa että se on vaan presidenttipeliä. Salehan on tehnyt julkisissa puheissaan melkoisen takinkäännön, jotkut kommentit ovat kuulostaneet suorastaan persuilulta. Gallup-kärkenä hän pitää nyt kieltä keskellä suuta, koska meidän hallintoalamaisten k*rpiintyminen alkaa tihentyä jo käsinkosketeltavaksi.

Eurobondit siis tulevat jos ja kun Saksa niin päättää. Jos tuo solidaarinen rahoitustapa on kerran niin fantastinen, niin teenpä oman kainon ehdotuksen. Otetaan sitten vastaavat bondit käyttöön myös kansallisella tasolla. Jokaiselle rahantarvitsijajoukolle omanlaisensa vakuus- varmuus- ja vakautusväline:

-Asuntolainaluottolaman torjuntaväline ( ALLLTV) myöntämään tai takaamaan kaikille asunnonostajille lainat samoilla ehdoilla ja samalla korolla. Asuinkunnasta, tulotasosta, työllistymisestä ja vakuuksista riipumatta. Ja kaikki lainanottajat tietysti takaavat toisiaan yhteisvastuullisesti.

-Kuntarahoitusbondit (KRB) varmistamaan että kaikki Suomen kaupungit ja kunnat saavat lainansa samoilla ehdoilla. Olisihan se solidaarista, että vaikkapa Salla ja Kauniainen olisivat lainamarkkinoilla samalla viivalla. Ja tietenkin vastaisivat toistensa veloista.

-Yritysrahoituksen keskinäinen varmuustakuusväline (YRKVTV) Myös yritysmaailmassa on huutava vääryys että Tuppuraisen kukkakauppa-hautaustoimisto-asiamiesposti Enontekiöllä, Rehellisen Ahmedin pizza-kebabbila Iisalmessa ja Rovio Entertaiment Helsingissä ovat rahoitusmarkkinoilla ihan eriarvoisessa asemassa. YRKVTV järjestäisi kaikille samanhintaisen ja samanehtoisen rahoituksen. Ja yhteisvastuulla tietenkin...

Ja näiden "rahoitusvälineiden" henkilökunnalle ja johdolle eurooppalaiseen ERVV- tyyliin tietenkin verovapaus, vastuuvapaus ja täydellinen syytesuoja.

Mitä te siellä mutisette. Eivätkö nämä bondit muka enää kuulostaneetkaan niin hyvältä idealta?


Ennen oli ennen ja nyt on nyt...

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Keskiäkäistä Isänpäivää


Keskiäkäinen Mieskin haluaa toivottaa lukijoilleen hyvää isänpäivää. Vaikka suhtautuukin hieman skeptisesti tähän varsin kaupalliseksi muodostuneeseen viettämistapaan. Mutta kaupallisen riiston kohteeksihan ne on nykyään joutuneet kaikki muutkin juhlapäivät. Kyllä isätkin ovat oman päivänsä ansainneet. Onhan meillä niin koe-eläinten päivä kuin yhteispohjoismainen ilmastomuutospäiväkin...

Tosin valtakunnan viralliset viisaat ovat ilmoittaneet, että isyys on vain keinotekoinen sosiaalinen konstruktio,  joka perinteisessä ilmenemismuodossaan uusintaa ja vahvistaa yhteiskunnan patriarkkaalista sortoa. Ja koska näin on, isyys sekä on muokattavissa ja se pitääkin muokata jokseenkin äiteyden kaltaiseksi. Koska heidän hienot teoriansa osoittavat, että kunhan lapsilla on kaksi feminiinistä tai edes neutria vanhempaa, äiti-äiti ja isä-äiti, niin maailma on taas kerran hieman parempi paikka.


No, Keskiäksy tuumii, että moisilla aivopieruilla voi lähinnä pyyhkiä sitä paikkaa, jonne päivä ei paista. Suurehkon perheen isänä olen ihan käytännössä nähnyt, että kyllä ne lapset tarvitsevat sekä äitiä että isää. Niin naisen kuin miehen malliakin. Varsinkin nuo teini-ikäiset tyttäret tuntuvat suorastaan mykkänä huutavan sitä isän huomiota ja kannustusta. Ja toisaalta ovat toki erityisesti isin silmäteriä ja prinsessoja, jotka pyörittävät meikäläisen pikkusormensa ympärille milloin haluavat.

Opetusalalla olevat taas tietävät kertoa, kuinka varsinkin yksinhuoltajaperheistä tulevat poikalapset janoavat sitä miehen huomiota ja mallia. Jota yhä naisvaltaisimmiksi muuttuneet koulut eivät enää läheskään aina pysty heille tarjoamaan. Mutta opettajakoulutukseen kaipaillut sukupuolikiintiöt ovat ehdottomasti HYI HYI.  Vaikka niitä sukupuolikiintiöitä samaan aikaan vaaditaan suu vaahdossa joillekkin miesvaltaisille aloille tai tehtäviin.

Toki meissä miehissäkin löytyy monenlaista vikaa. Toivoisinkin kovasti, että itsekukin koittaisi hoitaa ne isän velvollisuutensa niin kuin mies. Sillä ei se ole mies eikä mikään, joka ei parhaan kykynsä mukaan rakasta ja pidä huolta jälkikasvustaan.

mv kuvat: valokuvataiteilija Jan Saudek. Hänen varsin 
villeihinkin visioihinsa voi tutustua vaikkapa täällä

PS. En itseasiassa tiedä onko tällä blogilla yhtään naislukijaa. ( Olisi ihan mukava tietää, jos on. Nyt onkin hyvä tilaisuus huutaa HEP tuolla kommmettiosastolla)  Mutta lähetän nyt jokatapauksessa tässä terveiset myös teille Suomen naisille. Näin isänpäivän iltana on erinomainen tilaisuus muistaa myös sitä pikku-isiä. Sitä nykyään kovin aliarvostettua ja jopa halveksittua pikkuveitikkaa. Vaikka antamalla sille lämpöinen hali ja pari kiusoittelevaa pusua. Sillä onhan se kuitenkin tämän isyyden varsinainen alku ja juuri ;).


perjantai 11. marraskuuta 2011

Rauhanpuhetta sananvapaudesta


Pistipä Kalevassa silmään uutinen, jonka mukaan valtakunnansyyttäjänvirastolta on tulossa poliisille ohjeet ns. vihapuheen määrittelystä. Legendaarisen valtakunnansyyttäjä Mika Illmannin (ns illmanismin määritelmä löytyy esim täältä ) mukaan "poliisin taholta on esitetty toive tälläisistä ohjeista". Keskiäkäisen Miehen veikkaus prosessin kulusta on kylläkin se, että Illman itse on esittänyt poliisijohdolle "toiveen" että tälläisiä ohjeita olisi sitten suotavaa häneltä toivoa.

Kuten kokemuksesta hyvin tiedämme niin vihapuhetta on kaikenlainen valtakunnan virallisen liturgian vastainen keskustelu ja kritiikki, jota esittävät vääristä asioista väärät ihmiset. Vaikka kyseessä olisi tilastoihin tai muihin faktoihin perustuva argumentointi. Pelkistä mielipiteistä nyt puhumattakaan. 

Ns. oikeat ihmiset taas eivät pääsääntöisesti voi vihapuhetta esittää lainkaan. Vai oletteko kuulleet että esimerkiksi feministejä, vihervasemmistolaisia, anarkomarkoja, maahanmuuttajia tai islaminuskoisia olisi koskaan moitittu tai syytetty vihapuheesta? Niinpä niin, en minäkään. Siispä näiden "oikeiden" ihmisten välillä hieman rajunpuoleistenkin puheiden ja kirjoitusten täytyy sitten olla vihapuheen vastakohta. Keskiäksy miettii olisiko sovelias termi vaikkapa rauhanpuhe?

-----------------------------------------------

Ajattelinkin nyt esitellä tyypillisen esimerkin tälläisestä rauhanpuheesta. Sen kirjoittaja on islamiin palannut kantis-suomalainen Abdullah Rintala. Muistamme herran ainakin Suomen Islamilaisen puolueen ex-varapuheenjohtajana. Hänen sananvapautta käsittelevä laaja kirjoituksensa nimeltään Viiltävä Miekka Profeetan Loukkaajan Kurkulla tuli taanoin vastaani kirjoittaessani Charlie Hebdo-postausta ja löytyy siis täältä.

Koska tiedän että kaikki lukijat eivät viitsi linkkejä aukoa ja koska tuo kirjoitus on noin 10 A4-arkin mittainen, niin yritän tiivistää sitä tähän. Teksti alkaa isolla kuvalla kadulla makaavasta Theo van Goghin ammutusta ja puukotetusta ruumiista. Aluksi käydään läpi sivukaupalla kristittyjen ja juutalaisten muslimeja kohtaan tekemiä loukkauksia, tuhannen viidensadan vuoden skaalalla. Tässä esimerkkejä:

-1300- luvun freskossa Giovanni da Modena kuvasi Profeettaa kidutettavana Helvetissä. Vuonna 2002 muslimien yritys polttaa kirkko valitettavasti epäonnistui.

-1500- luvun Ruotsin Gotlannin saarella sijaitsevassa kirkossa on seinämaalaus, joka kuvaa Kristofosta pelastamassa Jeesus- lasta vedestä, johon hukkuvat Paavi ja Profeetta Muhammad (S). Tanska-jupakan aikana vuonna 2006 yritettiin kirkon polttamisen pelossa väittää, että 'Mehmet' kuvaisikin tässä ottomaanisulttaania, joka tosin syntyi vasta sata vuotta myöhemmin. Allahin luvalla kirkko palaa poroksi.

-Vuonna 2008 suomalainen kunnanvaltutettu julkaisee kirjoituksen, jossa hän kuvaa Islamia pedofilian pyhittävänä uskontona ja Profeettaa (S) pedofiilina. 

-Ruotsalainen taiteilija ja Suomen Suojelupoliisin suojakki Lars Vilks piirtää hullunkiilto silmissään ja julkaisee Profeetan (S) liikenneympyrässä koiranhahmossa.

Lisäksi kirjoituksessa syytetään länsimaita sananvapauden kaksoisstandardista, jossa kyllä kaikki muut loukkaukset joudutaan pyytämän anteeksi, mutta muslimeja kohtaan esitettyjä ei:

-Vuonna 2009 Suomen Audi-henkilöautojen myyntijohtaja Esko Kiesi joutui jättämään työnsä myyntijohtajana sanottuaan, "käyttäessään sanan-ja mielipiteen vapauttaan" ilmaisemaan mielipiteensä"millainen naisen pitää olla." 

-Vuonna 2010 Amnesty Internationalin Suomen osaston puheenjohtaja Frank Johansson joutui pyytämään anteeksi ja perumaan sanansa kritisoidessaan Israelissa "nilkkivaltioksi" taisi olla peräti"paskavaltio."

-Vuonna 2011 Keskon pääjohtaja, minullekin sukua isoisäni äidin puolelta oleva Matti Halmesmäki joutui pahoittelemaan sanoessaan silloista pääministeri Mari Kiviniemeä kokovartaloministeriksi. 

Näiden jokaisen kommentteja paheksuttiin laajalti

Tänä päivänä "sanan-ja ilmaisunvapaus" ovat tyhjiä lauseita, joita voidaan heitellä ilmaan, ilman todisteita ja vastuunkantoa: Joku voi täysin ilman tietoa ja todisteita sanoa "Koraanin olevan täynnä lapsiin sekaantumista ja tappamista" tai: "Koraanissa käsketään tappamaan juutalaisia ja kristittyjä missä ikinä he ovatkin." Ja tällainen henkilö on "sananvapauden ja demokratian ylin puolustaja." Missään muussa asiassa ei ole hyväksyttävää puhua ilman tietoa.

Sitten seuraa sivukaupalla hadditeja ja muita pyhiä tekstejä, joiden perusteella määritellään mitä jokaisen oikeauskoisen on islamia ja profeettaa loukkaaville tehtävä. Jonka jälkeen seuraa tämän rauhanpuheen lopputiivistelmä:

HANKI   SINÄKIN   JO  VIILTÄVÄ   MIEKKA   JOLLA   LEIKKAA

 al-Hamdulillah, edelleen on olemassa heitä, jotka miettivät esimerkiksi Lars Vilksin ja Kurt Westergaardin murhaamista päivin ja öin. Edelleen on olemassa ihmisiä, jotka tahtovat vaihtaa  tämänpuoleisen turhuuden Tuonpuoleiseen Profeetan (Sallaahu alaihi wa Sallam) seurassa. Allah palkitkoon kaikki, jotka keinoja kaihtamatta vahingoittavat Profeetan (S) loukkaajia. Milloinkaan ei ole ollut, ei ole nyt, eikä tule olemaan sananvapauden puolustajaa, joka ei miekkaa tai viheltävää luotia tottelisi.

 Dhul-Qi'dah – Dhul-Hijjah 1432 - Lokakuu – marraskuu 2011 
Abdullah Rintala

Abdullah Rintala kuvassa ympyröitynä
Äkkiseltään tuon kirjoituksen voisi luulla lähinnä kuvastavan Suomalaisen avohoidon nykytilaa. Mutta ei, sen sisältö kun ei nähtävästi olekkaan Abdullah Rintalan omasta päässä pyöriviä omia uniikkeja ajatuksia, vaan nimiösivun perusteella hän on ne kääntänyt nykyislamin kansainvälisten mielipidevaikuttajien teksteistä:

Abdullah Rintala
Viiltävä Miekka Profeetan Loukkaajan Kurkulla
Koottu   ja   käännetty   teoksista,   jotka   puhuivat   ja   kirjoittivat

Khaalid  Rashiid 
Zahir  Mahmoud 
Abdul Haqq ibn Kofi al-Ashanti
Abu Aasim al-Athari 







Älkää kuitenkaan käsittäkö tätä postausta väärin. En todellakaan ole vaatimassa, että tämä Rintalan rauhanpuhe pitäisi sensuroida pois netistä. Kyllä sekin kuuluu sananvapauden piiriin. Siinä esitetyt mielipiteet ja asenteet ovat nykyään valtavirtaislamia, eivätkä nuo mielipiteet ja asenteet poistu maailmasta nettiä sensuroimalla. Enkä ole suinkaan vaatimassa Abdullah Rintalalle minkäänlaista moitetta saati syytettä näiden mielipiteiden esittämisestä. Päinvastoin. 

Itseasiassa Abdullah Rintalalle tulisi antaa tiedonjulkistamispalkinto. Ja apuraha, että hän voisi täysipäiväisesti jatkaa arvokasta käännös- ja julkaisutyötään. Me arabiaa, somaliaa ja muita vanhoja kulttuurikieliä osaamattomat ummehtuneet impivaaralaiset olemme auttamattomasti täysin tietämättömiä siitä keskustelusta, mitä rakkaat muslimiveljemme parhaillaankin käyvät ja niistä poliittisista agendoista, joita he ajavat. Ja siksi joudumme muodostamaan hatarat käsityksemme niistä pelkästään Jaakko Hämeen-Anttilan ja Eva Biauden kaltaisten Virallista Totuutta™  julistavien saarnamiesten ruusuisten puheiden perusteella.

Abdullah Rintalan ansiosta meille avautuu edes jonkinlainen käsitys siitä, mitä muslimit nykyään ihan aikuisen oikeasti puhuvat ja ajattelevat. Siispä Abdullah, Keskiäkäinen Mies kiittää ja kumartaa...



PS. Abdullah Rintalan ajatuksiin voi tutustua laajemmin myös näissä kirjoituksissa: Mustan syyskuun paluu , Pawson ja Boutros sekä Islamtieto.com keskustelufoorumilla. Hän käyttää siellä vaatimattomana miehenä nimimerkkiä mzlm (mutta ei jostain syystä malta olla allekirjoittamatta kirjoituksiaan omalla nimellään)

Täällä esimerkiksi laaja arvostelu Arja Snelmannin kirjasta Parvekejumalat.

-Anja Snellman esiintyy kerran viikossa MTV3:n aamuohjelmassa ja kukas omistaa kanavan? Ruotsin Bonnier- konserni, jotka ovat - juutalaisia siionisteja. MTV3 on siionismin äänitorvi ja heidän suunnitelmansa Anja Snellmanin käytölle on hyvin strateginen; Snellman käy puhumassa aamulla kahdesti, jolloin töihin ja kouluihin lähtemään valmistautuvat saattaisivat kuulla hänen anti-Islamilaista vessanseinäänsä.

-Snellmanin kirjassa on kaksi päähenkilöä: somalialainen tyttö ja Islamiin palaava suomalainen tyttö. Somalialainen tyttö ihailee suomalaista elämäntapaa eli Snellman kuvaa tahallisesti, kuinka Islam horjuu kun vastassa on länsimainen elämäntapa eli kirja on oikeastaan ideologista sodankäyntiä muslimien murskaamiseksi, proosaksi naamioitua kristillistä lähetyskirjallisuutta, joka kohdistuu sekä alkuperäisiin muslimimeihin että Islamiin palaaviin. 
jne

Ja täällä mielipiteitä New Yorkin 9/11 iskusta:

-Hyökkäykset New Yorkiin ja Washingtoniin ovat Allahin Luvalla todistaneet mujahidinin ylivertaisen kyvykkyyden valmistella ja järjestellä, seurata tehtävää, hyvin peitellen, valiten kohteet huolellisesti ja hyökätä vihollista vastaan tavalla, joka edelleen aiheuttaa hänessä kipua ja tuntee vielä pitkään.
 

Pieni 19 miehen ryhmä tuhosi ikuisesti seisomaan tarkoitetut symbolit, tehden sen tavalla, joka yllätti jokaisen. Yhdysvaltain levittämä pelko muuttui menneeksi. Jokaisen pitäisi kysyä: Missä turvallisuusviranomaiset? Miksi iskua ei onnistuttu estämään tai ennakoimaan? Vastaus on, että Yhdysvallatkin ovat ihmisiä ja ihminen on luotu heikoksi ja hyökkääjät olivat mujahidiineja. Syyskuun 11. jälkeen kaikki on mahdollista, paitsi Yhdysvaltain jatkaa.

Maailma muuttui täysin toiseksi kahdessa tunnissa. Tappion kärsineet tähän päivään asti jatkuvasti kyselevät itseltään: 'Tekikö al-Qa'idah tämän todella, vai oliko se vain juutalainen salaliitto? Kysymys ei ollut seurausta tiedon puutteesta. Isku osoitti myös, miten hauras on oletettu muslimien ja ristiretkeläisten oletettu yhteiselo 


jne...



keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Addio Silvio?... eli Sillävälin toisaalla III


Päivän uutisten mukaan Italian pääministeri Silvio Berlusconi aikoo erota. Sitten joskus, kunhan säästöpäätökset saadaan läpi Italian parlamentissa. Ja Italiaan uusi hallitus. Maan tavat tuntien, voipi toki vielä hieman kestää. Ja Silvio on aikaisemminkin ollut mestari pelaamaan aikaa...

Eikä Silvion erokaan vielä takaa, etteikö ukko tulevaisuudessa pomppaisi uudestaan Italian politiikan parrasvaloihin. On se sen tehnyt ennenkin. Mutta toisaalta, saattaa ikä jo tehdä tepposet tälle v1936 syntyneelle teräsvaarille ja viagra-mannekiinille.

On Silvion urasta sitten mitä mieltä tahansa, yksi asia on varmaa. Herra on ollut arvokas lähde länsimaiselle medialle. Ikäänkuin politiikan Matti Nykänen, jonka tekemisistä ja sanomisista on piisannut aiheita loputtomaan määrään lehtijuttuja ja pilapiirroksia.

Ajattelinkin ikäänkuin jäähyväisiksi linkitellä joukon Silvio aiheisia pilapiirroksia tuolta netin syövereistä, lukijoideni päivän piristykseksi. Tällä kertaa ongelmaksi muodostuu runsauden pula. Hupaisaa materiaalia kun löytyy suorastaan jumalattomia määriä...


Berlusconin uraa ovat sävyttäneet erilaiset skandaalit. Syytökset korruptiosta, aseman väärinkäytöstä, lahjonnasta, mafia-yhteyksistä jne. Oikeusjuttuja on nostettu parisen tuhatta kappaletta. Eurooppalaiseen  ERVV-tapaan ongelma on hoidettu maton alle järjestämälle poikkeuslailla Silviolle syytesuoja. Tämä venkoilu onkin innoittanut monia piirtäjiä:




"Älä tee tästä noin isoa numeroa. Eihän se ollut edes ensimmäinen kerta"

Oikeudenmukaisuudella pyyhkii hyvin..


Berlusconin takatuuppari





Naistenmiehenä ja seksimaanikkona itsensä mielellään esittänyt Berlusconi on herättänyt paitsi feministien pahennusta, myös innoittanut lukemattomaan määrään pilapiiroksia aiheesta:






















Mediamoguli




Mahtipontiset poliittiset elkeet ja häpeilemätön omakehu, eivät ole tuoneet suuremmasti arvonantoa:

Veni, Vidi, Vici



Ave Silvio, morituri te salutant




Nähtävästi herran motto on ollut se, että ei väliä mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Ainakin päätellen omatoimisesta pelleilystä ja alatyylin huumorin jatkuvasta viljelystä.













Kansainväliset arviot Berlusconista poliittisena päättäjänä eivät ole imartelevia. Toisaalta täytyy muistaa, että Berlusconin hallitukset ovat pysyneet pystyssä pitkään maassa, jossa hallitusten keski-ikä oli aikaisemmin noin sata päivää. Ehkä Italialaiset tarvitsevat tälläisen showmiehen johtajakseen. Sirkushuvit ennenkaikkea...














Huumorilla ja showmiehen elkeillä pärjää toki hyvinä aikoina. Mutta talouskriisin myötä Italian läpikorruptoitunut talous alkoi upota ja Silvion kannatus samaa tahtia:










Kaikki hauska loppuu aikanaan...bileet ovat päättyneet ja on laskujen maksamisen aika. Silvio, vain pilapiirtäjät jäävät kaipaamaan sinua...